Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

SOS! Ρατσισμός! Έβαλαν σομπρέρο στον Super Mario

Το να οικειοποιείσαι στοιχεία της κουλτούρας του άλλου στην Αμερική της άγριας πολιτικής ορθότητας λέγεται "culturalappropriation" και οι λίμπεραλ και οι SJWs προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο (π.χ. το να έχεις κοτσιδάκια ράστα χωρίς να είσαι μαύρος ή να ντυθείς Ινδιάνος ή Άραβας στις αποκριές) είναι «κακό» και «προσβάλει» τον άλλον και υποδηλώνει «ρατσισμό», «αποικιοκρατικό πνεύμα», «λευκή υπεροχή» μέχρι και κυριολεκτικά «βία».

By William Hicks (HEATSTREET) / ΚΟ:

Αν και οι Μεξικανοί από το Μεξικό δεν ενδιαφέρονται πραγματικά ποιος φορά σομπέρος, οι λίμπεραλ ελίτ στην Αμερική όπως η Katy Perry (η οποία εμφανίστηκε σε ένα βίντεο έχοντας κάνει τα μαλλιά της με cornrows πλεξίδες και μετά έσπευσε να… απολογηθεί γιατί κάτι τέτοιο υποδηλώνει την «δύναμη των μαύρων» και δεν ήξερε ότι έκανε «λάθος», αφήστε που σε ένα άλλο είχε εμφανισθεί ως Κινέζα...) έχουν δηλώσει ότι αυτή η πρακτική είναι α-πα-ρά-δε-κτη και ως εκ τούτου πρέπει να υπακούσουμε.
Αυτός είναι ο λόγος που είναι να τα παίρνει κανείς με την απόφαση της Nintendo να συμπεριλάβει ένα επίπεδο Μεξικού στο επερχόμενο Super Mario Odyssey όπου ο Mario (αν είναι δυνατόν!) φοράει ένα σομπρέρο και ένα πόντσο. Δεν είναι για γέλια, παιδιά.
Αυτός ο εξομοιωτής του ρατσισμού, που περνιέται ως κομμάτι ψυχαγωγίας, έχει το θράσος να κλέψει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αυτή του Μεξικού. Ο Μάριο παίζει το μέρος του αποικιοκράτη, απομυζώντας τη πλούσια γη (νομίσματα και αστέρια), ενώ θανατώνει πατώντας τους ιθαγενείς.

Το Super Mario είναι ήδη ένα απίστευτα προβληματικό παιχνίδι λόγω των αναχρονιστικών ρόλων φύλου που έχει, όπου έναstraight λευκό αρσενικό σώζει μια πριγκίπισσα από τον κίνδυνο. Παρά τα τόσα πολλά δακρύβρεχτα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στοPolygon και στο Kotaku, ο δημιουργός του Mario, ο Shigeru "ένας Χίτλερ κυριολεκτικά" Miyamoto, αρνείται να αλλάξει τη μορφή του παιχνιδιού και να κάνει το Mario κάποιο trans, ενώ και να επιτρέψει στην Princess Peach να σπάσει την πατριαρχία με ένα ελαφρύ πάτημα του πλήκτρου "A".

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Nintendo μπορεί να το διορθώσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι να ακυρώσει το παιχνίδι και να το ξεκινήσει από την αρχή. Αν με χρειαστούν να με προσλάβουν ως “Political Correctness Supervisor” ("Επόπτη Πολιτικής Ορθότητας") με εξαψήφιο μισθό, θα τους βοηθούσα ευχαρίστως προκειμένου να φτιάξουν το project των ονείρων μου, SuperMarioWhite Genocide Sunshine.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου