Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Morrissey για την σφαγή στο Μάντσεστερ: Οι πολιτικοί λένε λόγια γιατί ζούνε μέσα στην ασφάλεια. Ο απλός λαός πάντα την πληρώνει

Έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

Γιόρταζα τα γενέθλιά μου στο Μάντσεστερ, καθώς έπεσε η είδηση ​​της βόμβας στο Manchester Arena. Ο θυμός είναι μνημειώδης.
Για ποιο λόγο να σταματήσει αυτό κάποια στιγμή;

Η Theresa May λέει ότι τέτοιες επιθέσεις «δεν θα μας σπάσουν», αλλά η δική της ζωή είναι ασφαλής στον αλεξίσφαιρο θόλο που ζει, και δεν χρειάζεται να πάει να αναγνωρίσει νεαρούς ανθρώπους σήμερα στις νεκροψίες του Μάντσεστερ. Επίσης, το "δεν θα μας σπάσει" σημαίνει ότι η τραγωδία δεν θα την σπάσει ή δεν θα σπάσει τις πολιτικές της για τη μετανάστευση. Οι νέοι του Μάντσεστερ έχουν ήδη σπάσει – χάριν της Theresa. Ο Sadiq Khan (ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου) λέει ότι «το Λονδίνο είναι ενωμένο με το Μάντσεστερ», αλλά δεν καταδικάζει το Ισλαμικό Κράτος - που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βόμβα. Η Βασίλισσα γίνεται δέκτης παράλογων επαίνων για τα «δυνατά λόγια» της ενάντια στην επίθεση, όμως δεν ακυρώνει το σημερινό πάρτι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ - για το οποίο δεν επιτρέπεται καμία κριτική στη Βρετανία του ελεύθερου Τύπου. Ο δήμαρχος του ManchesterAndy Burnham, λέει ότι η επίθεση είναι το έργο ενός «εξτρεμιστή», ενός «ακραίου». Ακραίου τι; Ενός ακραίου κουνελιού;

Στη σύγχρονη Βρετανία όλοι φαίνονται απολιθωμένοι στο να πουν επίσημα αυτά που λέμε όλοι ιδιωτικά. Οι πολιτικοί μας λένε ότι δεν φοβούνται, αλλά δεν είναι ποτέ τα θύματα. Πόσο εύκολο να δηλώνεις άφοβος όταν κάποιος σε προστατεύει από τη φωτιά. Ολαός δεν έχει τέτοια προστασία.

Morrissey

23 Μαΐου 2017.



O Steven Patrick Morrissey (γεννημένος στις 22 Μαΐου 1959), ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, lead singer ενός από τα καλύτερα συγκροτήματα που έβγαλε η Αγγλία, των Smiths, είναι γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ. Ο Morrissey υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Brexit, και αν και είναι επικριτικός με τους πολιτικούς γενικότερα, έχει δηλώσει την εκτίμησή του στον NigelFarage, ενώ είναι γνωστός για τις αρνητικές απόψεις που έχει για τον θεσμό της μοναρχίας. Στην Αμερική υποστήριζε τον Bernie Sanders. Οι απόψεις του και κάποιες εμφανίσεις του (πιο πολύ στο παρελθόν), έχουν πολλές φορές δημιουργήσει "σάλο" στο αγγλικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου