Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΙΤΑΛΙΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή αφαίρεση γονικής επιμέλειας



Η είδηση από το in.gr

Υποχρεωτικός θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά ο εμβολιασμός των παιδιών που εγγράφονται και παρακολουθούν τα μαθήματα σε τάξεις παιδικών σταθμών, σε δημοτικά και σε γυμνάσια της Ιταλίας, με απόφαση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι.

Η απόδειξη μέσω του ειδικού βιβλιαρίου υγείας ότι έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια θα είναι υποχρεωτική για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, δηλαδή μέχρι το έκτος έτος της ηλικίας.

Από το Δημοτικό και πέρα δεν προβλέπεται η απαγόρευση εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά θα μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 ευρώ στους γονείς και το δικαστήριο ανηλίκων θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αν το κρίνει αναγκαίο, την αφαίρεση της γονικής επιμέλειας.

Συνολικά, τα υποχρεωτικά εμβόλια είναι δώδεκα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται εκείνα κατά της ιλαράς, της ερυθράς, της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Β, της ανεμοβλογιάς και του κοκκύτη.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι με τον τρόπο αυτό προφυλάσσονται και τα παιδιά εκείνα που πάσχουν από χρόνια προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος και τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες αν τους μεταδοθεί μια από τις ασθένειες αυτές. Η δε υπουργός υγείας της Ιταλίας Μπεατρίτσε Λορεντσίν υπογραμμίζει πως ακριβώς με τα βασικής σημασίας αυτά εμβόλια ξεκινά η πραγματική φροντίδα για την δημόσια υγεία.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σειρά διαφωνιών και δημοσίων συζητήσεων σχετικά με το αν τα εμβόλια θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά δια νόμου και με το που αρχίζει και που τελειώνει η ελευθερία των γονέων εκείνων οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών έπειτα από την δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι την τελευταία περίοδο έχουν αυξηθεί στην Ιταλία τα κρούσματα ιλαράς.

ΚΟ: Πέρα από την συζήτηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σχετικά με το πόσο καλό ή κακό κάνουν τελικά τα εμβόλια, αξιοσημείωτο είναι το πόσο ελαστικά έχουν γίνει πλέον τα όρια για την αφαίρεση της επιμέλειας των τέκνων από τους γονείς. Στο νεοταξικό εργοτάξιο που λέγεται Δύση, μπορεί το κράτος να σου αφαιρέσει το παιδί, εάν το έχεις κάνει χοντρό (Βρετανία), εάν το διδάσκεις να είναι «πολύ χριστιανός» (Σουηδία), εάν το μεγαλώνεις με «ρατσιστικές» ιδέες (Βρετανία, ΗΠΑ και αλλού) – έχει γράψει για όλα αυτά ο ΚΟ - και τώρα εάν δεν το εμβολιάζεις. Προσέξτε, μιλάμε για αφαίρεση επιμέλειας! Το παιδί θα στερηθεί βίαια τους γονείς του και θα πάει σε ξένη «ανάδοχη» - και σίγουρα πολιτικά ορθή - οικογένεια. Αύριο, το πλαίσιο μπορεί να διευρυνθεί στο εάν δεν συμφωνεί με την διδασκαλία προπαγάνδα του σχολείου, εάν δεν συμφωνεί με την πολυπολιτισμικότητα και δεν «γιορτάζει» την «διαφορετικότητα», εάν έχει «ομοφοβικές» απόψεις και πάει λέγοντας. Βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό παιδομάζωμα, αλλά σε soft και λάου-λάου έκδοση. Ο κόκκινος ολοκληρωτισμός σε λίγο πιο ροζ αποχρώσεις. Την ίδια ώρα μανάδες που ορκίζονται δημόσια ότι θα κάνουν το αγοράκι του «πριγκίπισσα» δεν απασχολούν κανέναν «υπεύθυνο». Ούτε οι γονείς τέτοιων αγοριών…     


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου