Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: Καμία έκπληξη



Gallia Watch / ΚΟ

Τα τελικά ποσοστά είναι : Macron 66,1%, Marine Le Pen 33,9%ΗLe Pen Διπλασίασε τα ποσοστά του πατέρα της το 2002. Το ποσοστό αποχής ήταν πάνω από 25%, υψηλότερο από τον πρώτο γύρο. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις Γάλλους δεν πήγε να ψηφίσει. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό αποχής από τις εκλογές του 1969. Η νομιμότητα του νέου προέδρου είναι ήδη σοβαρά συμβιβασμένη και θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη μια σαρωτική νίκη του Macron στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εκτίμηση: 21 εκατομμύρια ψήφοι για τον Macron. 11,4 εκατομμύρια ψήφοι για την Le Pen. 4 εκατομμύρια λευκά / άκυρα.

Το λευκό και το άκυρο είναι μια άχρηστη ψήφος. Αυτές οι ψήφοι δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί κάποιος να πάει μέχρι το παραβάν και να ρίξει λευκό; Ενδεχομένως, επειδή θέλει να δείξει ότι δεν θεωρεί κανέναν υποψήφιο αποδεκτό, ή ενδεχομένως από περιφρόνηση.

Στις προτιμήσεις του γαλλικού λαού ο Μακρόν παραμένει κάτω από το 50%.

Να πούμε εδώ, ότι τα πιο υψηλά ποσοστά τα πήρε η Λεπέν από τους ψηφοφόρους 18-24 ηλικίας χρονών (44%) την ώρα που τα πιο υψηλά ποσοστά τα πήρε ο Μακρόν από τους ψηφοφόρους ηλικίας65 και πάνω (80%)!

Από τώρα και στο εξής, το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί τη μοναδική αντιπολιτευτική δύναμη και προτίθεται να ηγηθεί της μάχης για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο. Έχει ανακοινωθεί η μετατροπή του Εθνικού Μετώπου σε νέα πολιτική δύναμη. Μερικοί μιλούν για μια «Πατριωτική και Δημοκρατική Συμμαχία».

Ο πατριώτης πολιτικός Nicolas Dupont-Aignan θα συνεχίσει τη συμμαχία του με την Marine Le Pen, αλλά δεν θα είναι μέρος του νέου κινήματος. Θα παρουσιάσει υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο François Baroin των “Les Républicains” (Φιγιόν) ανακοίνωσε ότι θα εναντιωθεί στον νέο πρόεδρο τον οποίο όμως υποστήριξε...
 

Φωτο: η Γαλλία του Macron. Βλέπουμε σημαίες των "επαναστατών" στη Συρία και τη σημαία της Αλγερίας, στα πλήθη που πανηγυρίζουν...

Ο Baroin ήλπιζε να είναι ο πρωθυπουργός του François Fillon. Ο Μπαρόιν ήταν υπουργός Οικονομικών υπό τον Σαρκοζί. Ψήφισε υπέρ του Macron και δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι ο πρωθυπουργός της αντιπολίτευσης σε περίπτωση νίκης της κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές... Άβυσσος η ψυχή των πολιτικάντηδων.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 48% των ψηφοφόρων του FrançoisFillon ψήφισε υπέρ του Macron. Το 32% απείχε ή έριξε λευκό ή άκυρο και το 20% ψήφισε υπέρ της Le Pen.

Σχόλια από τους αναγνώστες του Le Salon Beige:

- Ελπίζω η Marine να αντιλαμβάνεται ότι το 2017 ήταν γι’ αυτήν το αντίστοιχο του 2002 για τον πατέρα της και ότι δεν θα έπαιρνε ποτέ πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων. Στο debate κινήθηκε πολύ χαμηλά. Η επιθετικότητα και η υστερία της την οδήγησαν να πάει από το 40/41% στο 35% μέσα σε τέσσερις ημέρες. Πρέπει να αφήσει την προεδρία του FN.

- "Θέλατε να αποφύγετε τον πόλεμο με τίμημα την ατίμωση. Τώρα έχετε και ατίμωση και θα έχετε και πόλεμο".

- Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ακύρωση αυτών των εκλογών. Αυτό θα συνέβαινε σε μια δημοκρατία.

- Πότε η Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας θα γίνει η Μεγάλη Στοά των Επισκόπων της Γαλλίας; Μπορούν να πάνε στον Σόρος για να πληρωθούν.

- Μου έκανε εντύπωση η ομιλία νίκης του Macron. Ήταν χλωμός, χωρίς ψυχραιμία, σχεδόν ανύπαρκτος. Επανέλαβε τα κλισέ περί «αγάπης του για τη Γαλλία». Θλίψη και ανησυχία. Η Marine είναι καλύτερη όταν είναι ήρεμη. Η στρατηγική της για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι αρκετά πειστική.

- Συγχαρητήρια σε όλους τους δειλούς που επέλεξαν τον Macron.

- Η Marine Le Pen θα πρέπει να φύγει από το FN και να την αντικαταστήσει ο Asselineau. Αυτός στο debate θα είχε ισοπεδώσει τον Macron! Δεν θα είχε μπερδέψει τα πράγματα όπως έκανε η Marine με το ευρώ. H Marine δεν έχει τη νοημοσύνη ενός προέδρου.

Σημείωση: Ο François Asselineau (Φρανσουά Ασελινό), είναι ο 59χρονος ηγέτης του κόμματος ‘Union Populaire Républicaine’ και θεωρείται ένας πολύ αποτελεσματικός ομιλητής και πολιτικός της δεξιάς (ή ακροδεξιάς για άλλους), αλλά έλαβε λίγες ψήφους στον πρώτο γύρο. Είναι ένθερμος υπερασπιστής του Frexit, δεν αποδέχεται τον όρο «ευρωσκεπικιστής» και δηλώνει… «ευρωαθεϊστής», ζητεί την έξοδο της χώρας και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ, δεν εμπιστεύεται το Εθνικό Μέτωπο και θεωρεί τις δηλώσεις του περί αποχώρησης από το ευρώ «προπέτασμα καπνού».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου