Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Τζιχαντιστές πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι

Τζιχαντιστές γάζωσαν αστυνομικούς στο Παρίσι - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα - Η επίθεση έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το προεδρικό ντιμπέιτ - Γνωστός στις αρχές ο ένας δράστης - Ανθρωποκυνηγητό για συνεργούς

Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι καθώς χθες το βράδυ ένας τζιχαντιστής, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, επιτέθηκε σε αστυνομικούς στα Ηλύσια Πεδία. Το αιματηρό περιστατικό σημειώνεται στο παρά πέντε του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο debate μεταξύ των τεσσάρων προεδρικών υποψηφίων!

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του στην πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού, και  άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο απολογισμός της επίθεσης, εκτός από το νεκρό δράστη, είναι και ένας αστυνομικός νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Εις εκ των τραυματιών αστυνομικών είναι βαρύτατα τραυματισμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Στην επίθεση στη λεωφόρο Champs Elysées, εκτός των αστυνομικών τραυματίστηκε και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mirror και δείχνει τη στιγμή της επίθεσης του 39χρονου τζιχαντιστή κατά αστυνομικών το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι είναι συγκλονιστικό.

Οι αστυνομικοί φαίνονται στο βίντεο να απαντούν στα πυρά του «Αμπού Γιουσούφ του Βέλγου», ο οποίος σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ήταν αυτός που πραγματοποίησε την επίθεση,όπως αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης που δημοσιοποιήθηκε στο πρακτορείο Amaq. Μάλιστα πρόκειται για άτομο που ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την "ριζοσπαστικοποίησή" του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τι έχει γίνει γνωστό για τον δράστη

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το όνομα του δράστη είναι Karim Cheurfi και είχε καταδικαστεί το 2003 σε 20ετη κάθειρξη για επίθεση κατά αστυνομικών που είχε τότε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο ενστόλων. Όμως λίγα χρόνια αργότερα είχε αποφυλακιστεί μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε.

Η Le Parisien γράφει ότι ο Cheurfi είχε γεννηθεί στη Γαλλία και ζούσε στο Σελ, ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στο όνομα του τζιχαντιστή ήταν καταχωρημένο και το γκρι Audi που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Τετάρτης.

Με αυτό πλησίασε ο 39χρονος τους αστυνομικούς και άνοιξε πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ με το νεκρό αστυνομικό, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, να δέχεται τα φονικά πυρά την ώρα που έτρωγε ένα σνακ.

Το γαλλικό κανάλι BFMTV υποστήριξε ότι είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram την οποία χρησιμοποιούν τρομοκράτες λόγω της κρυπτογράφησής της, προκειμένου να εκφράσει την πρόθεσή του να σκοτώσει αστυνομικούς.

Μετά την επίθεση και την ταυτοποίηση του 39χρονου ως δράστη της επίθεσης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Υπάρχει και δεύτερος δράστης

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερος δράστης, ο οποίος είναι επίσης γνωστός στις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος δράστης φέρεται να έφθασε νωρίτερα στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter's, μάλιστα, οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σε δήλωσή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι «όλα δείχνουν πως το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία», ενώ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του αστυνομικού. «Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του νεκρού και τους συγγενείς των τραυματιών», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.protothema.gr/world/article/672871/dokoumedo-o-tzihadistis-purovolei-astunomikous-sto-parisi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου