Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΑ: Βομβιστής χτύπησε λεωφορεία με αμάχους υποστηρικτές του Άσαντ - Δεκάδες νεκροί

Εικόνες σοκ στη Συρία: Καμικάζι χτύπησε λεωφορεία με αμάχους

Για 70 νεκρούς κάνει λόγο η συριακή τηλεόραση - Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι περίμεναν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους.

Νέο μακελειό σήμερα στην Συρία, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε σταθμό λεωφορείων, όπου δεκάδες άμαχοι περίμεναν να επιβιβαστούν και να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Η συριακή κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για 70 νεκρούς και δεκάδες ακόμα τραυματίες.

Η έκρηξη έγινε στα περίχωρα του Χαλεπίου, την ώρα που γίνεται προσπάθεια εφαρμογής συμφωνίας για ανταλλαγή κατοίκων, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού της Συρίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.



Όπως έγινε γνωστό τα λεωφορεία μετέφεραν τους κατοίκους από δύο χωριά που εκκενώνονταν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.

Τα χωριά Foua και Kefraya είναι δύο σιιτικά χωριά στη Συρία που από την έναρξη του εμφυλίου έχουν ταχθεί στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.


http://www.protothema.gr/world/article/671458/suria-nekroi-kai-traumaties-apo-ekrixi-se-leoforeia-me-amahous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου