Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Βίντεο-σοκ: "Πρόσφυγας" βασανίζει το παιδί του σε καταυλισμό της Χίου!

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύριο ενώ το ανήλικο παιδί που απεικονίζεται στο βίντεο είναι γιος του - Παρά τα κλάματα του παιδιού ο πα-τέρας συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί

Σοκαριστικές και αποκαρδιωτικές εικόνες, από αυτές που δυσκολεύεται να συλλάβει ανθρώπινος νους, καταγράφει ερασιτεχνικό βίντεο που παρουσιάζει τον βασανισμό παιδιού στις ντουζιέρες του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας στην καρδιά της πόλης της Χίου.

Στο βίντεο αποτυπώνεται νεαρός άνδρας να χτυπά μικρό παιδί ενώ αυτό κάνει μπάνιο. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο ο μετανάστης είτε το τραβά, είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω. Παρά τα κλάματα του παιδιού ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί μέχρι τη στιγμή που δέχεται την προτροπή από τρίτο άτομο να σταματήσει.

Τη γνησιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν στο ανώτατες αστυνομικές πηγές. Όπως επεσήμαναν η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως για πολύ αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύριο ενώ το ανήλικο παιδί που απεικονίζεται στο βίντεο είναι γιος του. Παρότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους κύκλους των μεταναστών κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει μέχρι που άλλος πρόσφυγας κατήγγειλε το περιστατικό σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το βίντεο, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία καταγράφηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Ο 32χρονος Σύριος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση».



http://www.protothema.gr/greece/article/636832/video-sok-prosfugas-vasanizei-to-paidi-tou-se-kataulismo-tis-hiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου