Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σομαλός - «μοναχικός λύκος» ο μακελάρης του Λονδίνου


Δεν υπάρχουν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησής του, σύμφωνα με την αστυνομία - Κατηγορείται για την δολοφονία μιας 60χρονης Αμερικανίδας και τον τραυματισμό ακόμα πέντε ατόμων στην πλατεία Ράσελ

Σομαλός, νορβηγικής υπηκοότητας είναι ο 19χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι το βράδυ της Τετάρτης που είχε ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της και ακόμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης του δράστη, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην Αγγλία από τη Νορβηγία το 2002. 

Αυτό που πιστεύεται, αλλά ακόμα ερευνάται, είναι η επίθεση να οφείλεται στην ασταθή ψυχολογική κατάσταση του δράστη. Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας η επιλογή των θυμάτων στα οποία επιτέθηκε ήταν τυχαία. 

Αναστάτωση επικράτησε για πολλές ώρες στο Λονδίνο, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.  

Ο 19χρονος δράστης συνελήφθη επί τόπου μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέρ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Σκότλαντ Γιαρντ αφαίρεσε την αναφορά σε πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, κάτι που δείχνει πως οι έρευνες σε αυτή τη φάση απομακρύνονται από το ενδεχόμενο.

Επιπλέον, η αστυνομία ανέφερε ότι ο νεαρός κρατείται «για δολοφονία».

«Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι η ψυχική υγεία [του δράστη] ήταν παράγοντας στην επίθεση, ωστόσο διατηρούμε ανοικτό μυαλό όσον αφορά το κίνητρο» ανέφεραν οι Αρχές.

Ο δράστης δέχθηκε επίσης ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο πριν μεταφερθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου.

Οι πρώτες κλήσεις στην αστυνομία για το περιστατικό έφτασαν λίγο πριν στις 23:00 (τοπική ώρα) για κάποιον που, σύμφωνα ορισμένες από τις μαρτυρίες, είχε μαχαίρι και φορούσε κράνος μοτοσυκλετιστή. Η αστυνομία έφτασε αρκετά γρήγορα στο σημείο και τον ακινητοποίησε χρησιμοποιώντας τέιζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου