Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ερντογάν: Τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στον γάμο - 50 οι νεκροί



Τουλάχιστον 100 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία -  Για «ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη»,καλεί ο τούρκος πρόεδρος 

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι "πιθανώς ο δράστης" της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από την οποία τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει "καμία διαφορά" ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν --τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία--, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, "που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ".

"Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!", τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην "πρόκληση" που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως "ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις "παράνομες" οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

Το σενάριο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών ενισχύουν οι πληροφορίες ότι ο γάμος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η επίθεση, ήταν γάμος Κούρδων οι οποίοι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται πως η Γκαζιαντέπ βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Τον Ιούλιο τρεις τζιχαντιστές σκότωσαν 44 ανθρώπους σε επίθεσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. στην πιο αιματηρή τροποκρατική επίθεση το 2016 στην Τουρκία.

http://www.protothema.gr/world/article/604205/erdogan-tzihadistes-piso-apo-to-makeleio-ston-gamo-30-oi-nekroi-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου