Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από έκρηξη σε γάμο - Για τρομοκρατία μιλά η κυβέρνηση



Όλα δείχνουν επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Φόβοι για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους - Τουλάχιστον 94 οι τραυματίες

Μακελειό στην Τουρκία, στην πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία το βράδυ του Σαββάτου όταν σημειώθηκε έκρηξη σε γάμο πιθανότατα Κούρδων.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 22, ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 8, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης τουλάχιστον 94 είναι οι τραυματίες με ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πληροφίες για 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν έκανε λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ ανέφερε ότι πρόκειται πιθανότατα για τρομοκρατικό χτύπημα. Ένας δεύτερος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. ο Σαμίλ Ταγιάρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύεται ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος.

Για έκρηξη που είναι έργο βομβιστή-καμικάζι έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Το σενάριο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών ενισχύουν οι πληροφορίες όιι ο γάμος κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η επίθεση, ήταν γάμος Κούρδων οι οποίοι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται πως η Γκαζιαντέπ βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

http://www.protothema.gr/world/article/604195/missing-friendly-url/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου