Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Γκιουλέν: «Στημένο» το πραξικόπημα στην Τουρκία

Γκιουλέν: «Στημένο» το πραξικόπημα στην Τουρκία

Σε μια σπάνια συνέντευξή του από την Πενσιλβάνια έκανε λόγο για προβοκάτσια

Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητούσε από τις ΗΠΑ την έκδοσή του στην Τουρκία, σε μια σπάνια συνέντευξή του από την Πενσιλβάνια, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, χαρακτήριζε «προβοκάτσια» το πραξικόπημα.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είπε ότι το πραξικόπημα ήταν στημένο, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για μια δικαιολογία για να στοχοποιηθούν οι «γκιουλενιστές».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ομάδα που πρόσκειται στον Γκιουλέν έλεγε ότι ο πρώην ιμάμης δεν έχει καμία ανάμειξη με την απόπειρα του πραξικοπήματος και πως ο ίδιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη του στρατού στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν στο παρελθόν σύμμαχος του Ερντογάν, αλλά οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013 όταν ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

http://www.protothema.gr/world/article/595619/gioulen-stimeno-to-praxikopima-stin-tourkia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου