Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Ερντογάν - Τουλάχιστον 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί



«Οι προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο σουλτάνος - Στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων ανώτατοι στρατιωτικοί

Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο, στέλνοντας τα ξημερώματα ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους πραξικοπηματίες, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Μέχρι στιγμής 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από μια ομάδα στρατιωτών του Ερντογάν, ενώ πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Όπως έγινε γνωστό υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.



Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο τις πρώτες πρωινές ώρες διασώθηκε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατούνταν όμηρος κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μέχρι στιγμής, στους 65 ανέρχονται οι νεκροί στην Άγκυρα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000 από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πραξικοπηματιών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.





http://www.protothema.gr/world/article/595497/epiheirisi-ekkatharisis-apo-ton-erdogan-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου