Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μόναχο: 18χρονος «μοναχικός λύκος», Ιρανικής καταγωγής, σκότωσε εννιά ανθρώπους και αυτοκτόνησε



Ο ένοπλος είχε ιρανογερμανική καταγωγή -  Άγνωστα τα κίνητρά του - Τουλάχιστον 21 οι τραυματίες, εκ των οποίων τρία παιδιά που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Το σκηνικό χάους παρέπεμπε στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό σε Γαλλία και Γερμανία. Πυροβολισμοί, κραυγές, ήχοι από σειρήνες, τραυματίες, νεκροί και φόβος…

Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, όμως, δεν μοιάζει τόσο ξεκάθαρη όσο τα τελευταία «χτυπήματα» των τρομοκρατών, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της γερμανικής πόλης, Χουμπέρτους Αντρε, ο δράστης ήταν ένας 18χρονος Ιρανογερμανός που δεν είχε ποινικό μητρώο, τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, ενώ λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρός αφού είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.



«Ο δράστης ήταν ένας 18χρονος Ιρανογερμανός από το Μόναχο», δήλωσε ο Αντρε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση περισσότεροι δράστες, τονίζοντας ότι ο ένοπλος δεν είχε ποινικό μητρώο και επισημαίνοντας: «Το κίνητρο του εγκλήματος αυτού είναι απολύτως ασαφές».

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πάντως, η αστυνομία του Μονάχου δεν είχε καταφέρει να δώσει απαντήσεις στα κίνητρα του ενόπλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, επισημαίνοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Πάντως, ο Αντρε διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους το φονικό περιστατικό δε σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέτοντας βέβαια πως θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Τουλάχιστον 21 οι τραυματίες - Ανάμεσά τους και τρία παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση
Ο διευθυντής της αστυνομίας του Μονάχου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τρία παιδιά που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

http://www.protothema.gr/world/article/597284/monaho-proi-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου