Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Στάχτη και αποκαΐδια το hotspot στη Μόρια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στάχτη και αποκαΐδια το hotspot στη Μόρια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η πυρκαγιά έκαψε μεγάλο μέρος των σκηνών με ρουχισμό, υπνόσακους κι υποδομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Στάχτη έγινε μεγάλο μέρος του hotspot της Μόριας στη Μυτιλήνη το οποίο το βράδυ της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από άγριες συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών.

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr απεικονίζεται το μέγεθος της καταστροφής στον καταυλισμό όπου ζουν το τελευταίο διάστημα πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η φωτιά έκαψε μεγάλο μέρος των σκηνών με ρουχισμό, υπνόσακους κι υποδομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα, κοντά στον καταυλισμό -και ιδίως στο βόρειο τμήμα του- υπάρχουν τμήματα με ξερά χόρτα γεγονός που έκανε τους κατοίκους του νησιού να ανησυχήσουν για τις ιδιοκτησίες τους. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν, επίσης, την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης καθώς και ότι, όταν διαπιστώνονται κλοπές, τους ζητείται να καταβάλουν υψηλά παράβολα προκειμένου να υποβάλουν μηνύσεις.

Από τις χθεσινές συμπλοκές και την πυρκαγιά υπήρξαν και δεκάδες τραυματίες, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι υπόλοιποι τραυματισμοί αντιμετωπίσθηκαν από γιατρούς μη Κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν στον χώρο.

Όσον αφορά στο γιατί ξέσπασαν οι συμπλοκές, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πακιστανοί κατηγορούν τους Αφγανούς για μαφιόζικες πρακτικές ελέγχου στο hotspot, ενώ οι Αφγανοί, από την άλλη μεριά, κατηγορούν τους Πακιστανούς για κλοπές τροφίμων ακόμα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιών και γυναικών οικογενειών Αφγανών στην περιοχή των τουαλετών και των μπάνιων στη βορειοανατολική πλευρά του χώρου. Το τελευταίο είναι και το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά το βράδυ της Τετάρτης.









http://www.protothema.gr/greece/article/583830/fotia-hotspot-moria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου