Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο θάνατος της Τζο Κοξ μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα για το Brexit



Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, μπορεί μέχρι τώρα οι βρετανικές αρχές να μην έχουν καταλήξει στα πραγματικά κίνητρα του δράστη, όμως η φράση που εκστόμισε,  "Πρώτα η Βρετανία", παραπέμπει είτε το θέλουμε είτε όχι στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου

Ο τραγικός θάνατος της φιλοευρωπαίας, Τζο Κοξ , θα μπορούσε να συμβάλει στη μεταστροφή του κλίματος στη Βρετανία, μόλις έξι 24ωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, επηρεάζοντας την ψυχολογία των ψηφοφόρων υπέρ της παραμονής της χώρας στους "28".

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η δολοφονία της 42χρονης πολιτικού των Εργατικών μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την ψυχολογία των Βρετανών ψηφοφόρων, οι οποίοι μπορεί τώρα να σκεφτούν πως θα πρέπει να επιλέξουν αντί του Brexit  την ασφάλεια της ευρωπαικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο "CNBC", μπορεί μέχρι τώρα οι βρετανικές αρχές να μην έχουν καταλήξει στα πραγματικά κίνητρα του δράστη, όμως η φράση που εκστόμισε:  "Πρώτα η Βρετανία", παραπέμπει είτε το θέλουμε είτε όχι στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

"Εν μέσω του αυξανόμενου φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών μετά τις πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έρχεται να προστεθεί η και η δολοφονία της Τζο Κοξ", επισημαίνει ο Fariborz Moshirian, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

"Η δολοφονία της Κοξ μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της εκστρατείας. Εκείνοι που είναι υπέρ της ΕΕ μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το τραγικό συμβάν... θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητές τους", τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αlan Ruskin, συμπρόεδρος του τμήματος έρευνας FX στην Deutsche Bank.

"Aρκετοί είναι αυτοί που συζητούν ότι,  η δολοφονία της Κοξ θα επηρεάσει το δημοψήφισμα και μάλιστα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε" , επισημαίνει ο Alan uskin και προσθέτει: " Είναι αναμενόμενο. Είναι μία άμεση συναισθηματική αντίδραση..."

http://www.protothema.gr/world/article/587939/o-thanatos-tis-tzo-kox-borei-na-epireasei-to-apotelesma-gia-to-brexit/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου