Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας της Σάμου - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας της Σάμου - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να μπορέσει η Πυροσβεστική να σβήσει τις πυρκαγιές που είχαν προκληθεί - Στάχτη και αποκαΐδια το hotspot της Μόριας στη Μυτιλήνη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού με σοβαρά τραύματα.

Όπως αναφέρεται, τα επεισόδια ξεκίνησαν για άγνωστη αιτία. Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Η βιαιότητα των επεισοδίων προκάλεσε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κέντρο φιλοξενίας, προκειμένου να κατευνάσουν την κατάσταση και να ξεκινήσει η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ώστε να σβήσουν οι εστίες της φωτιάς.

Παρ' ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για έλεγχο της κατάστασης, σε καθημερινή βάση πλέον σημειώνονται άγρια επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, οι οποίοι έχουν διανεμηθεί στα κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν οι διαφορές που χωρίζουν αυτούς τους λαούς.

Τα επεισόδια συνέβησαν την ώρα που στο νησί του Αιγαίου βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, με την παρουσία τόσο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επίλυση του μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα.

http://www.protothema.gr/greece/article/583867/pedio-mahis-to-kedro-filoxenias-tis-samou-toulahiston-30-traumaties/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου