Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σοκ στην πολυπολιτισμική Γλασκώβη. Μουσουλμάνος έσφαξε με λύσσα μουσουλμάνο γιατί ευχήθηκε στη σελίδα του στο facebook “Καλό Πάσχα” στους Χριστιανούς. Δεύτερο σοκ με σελίδα μουσουλμάνων στο facebook που πανηγύριζε για την δολοφονία του «ψευδοπροφήτη»

Σοκ στο πολυπολιτισμική Γκλασκώβη. Βασανιστικά τα ερωτήματα. Τι μπορεί να πήγε στραβά; Τόση προπαγάνδα κατά του “hate” και υπέρ της “tolerance” γιατί δεν απέδωσε; Πότε θα «ενσωματωθούν» όλοι οι μουσουλμάνοι ώστε να ζήσουμε επιτέλους τον επί γης παράδεισο; Εάν τον έσφαζε Λευκός θα ουρλιάζαμε για «ισλαμοφοβία» και «ρατσισμό» και θα βγαίναμε στου δρόμους πάλι ουρλιάζοντας. Τώρα που τον έσφαξε μουσουλμάνος πως το λέμε; Και τι να πούμε; Ή καλύτερα να μην το πούμε καθόλου και να μην πούμε τίποτα και αφού αφήσουμε πάλι τόνους λουλούδια και κεράκια να το ξεχάσουμε μια ώρα αρχύτερα; Άλλωστε, «τρελοί» παντού υπάρχουν.

Η είδηση:

Ένας μουσουλμάνος καταστηματάρχης, ο 40χρονος Asad Shah ο οποίος ευχήθηκε στο «αγαπημένο μου χριστιανικό έθνος» - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - Καλό Πάσχα, μέσα από την σελίδα του στο Facebook, μαχαιρώθηκε 30 φορές (!!) από έναν μουσουλμάνο που έκανε μακρύ ταξίδι για να έρθει να τον δολοφονήσει και μετά κάθονταν γελώντας στο στήθος του θύματός του.

Η Βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι η δολοφονία του Shah ήταν με θρησκευτικά κίνητρα

Ο Mohammad Faisal, ένας οικογενειακός φίλος, δήλωσε πως ένας γενειοφόρος μουσουλμάνος φορώντας μια μακριά θρησκευτική ρόμπα μπήκε στο κατάστημά του στην περιοχή Shawlands και αφού του μίλησε στη μητρική του γλώσσα, τον μαχαίρωσε στο κεφάλι με ένα κουζινομάχαιρο. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Queen Elizabeth University, όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον Tanveer Ahmed, 32 χρονών, από το Bradford της Αγγλίας, (ταξίδεψε δηλαδή, 330 χιλόμετρα!) ο οποίος και κρατείται για να δικαστεί στις 5 Απριλίου.

Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες πάνω από £ 87.000 έχουν μαζευτεί σε συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του Asad Shah. Πάνω από 4.500 άνθρωποι έχουν κάνει τη δωρεά τους στη σελίδαGoFundMe, η οποία δημιουργήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή από μερικούς από τους πελάτες του προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την οικογένειά του.

Ένας γείτονας της οικογένειας Shah, ο Jen Bannermanείπε είπε : «Ο κ. Shah ήταν ένα δημοφιλές, αξιοσέβαστο και πολύ αγαπημένο μέλος της κοινότητάς μας και ο θάνατός του έχει συντρίψει πολλούς. Ήταν ένας ζεστός και φιλικός άνθρωπος - ήταν κάτι περισσότερο από έναν ντόπιο καταστηματάρχη. Ήταν φίλος για πολλούς».

Ο Shah μετακόμισε από το Πακιστάν στη Σκωτία στη δεκαετία του 1990 και ήταν παντρεμένος. Πολλές εκκλησίες την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών τον μνημόνευσαν στις προσευχές τους.

Στη σελίδα του στο Facebook , όπου υπάρχουν προσευχές και μηνύματα υπέρ της ειρήνης, ο Shah έγραψε την Πέμπτη στις 17:10, λίγες ώρες πριν πεθάνει: «Καλή Μεγάλη Παρασκευή και πολύ Καλό Πάσχα, ειδικά στο αγαπημένο μου χριστιανικό έθνος... Ας ακολουθήσουμε τα πραγματικά βήματα του αγαπημένου ιερού Ιησού Χριστού και ας βρούμε την πραγματική επιτυχία και στους δύο κόσμους».

Μετά την δολοφονία του Shah μια σελίδα μουσουλμάνων στο Facebook πανηγύριζε για την δολοφονία του καταστηματάρχη.

Με τίτλο Anti Qadianiat (Tahafuz Khatme Nubuwwat), η σελίδα δημοσίευσε ένα σχόλιο μαζί με το κομμάτι ενός άρθρου σχετικά με τον θάνατο του Shah που έλεγε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους μουσουλμάνους».

Η σελίδα αυτή είχε προηγουμένως αναρτήσει βίντεο στην Dailymotion καλώντας τον  Shah «ψευδοπροφήτη».

Ο Shah συμμετείχε ενεργά στην ισλαμική κοινότητα Ahmadi, η οποία προωθεί την «αγάπη για όλους, το μίσος για κανένα», όπως αναφέρει.

Η Tahafuz Khatme Nubuwwat ισχυρίζεται ότι «εκπαιδεύει» τους ανθρώπους για τις ψεύτικες πεποιθήσεις της Ahmadi ότι υπήρχαν και άλλοι προφήτες μετά τον Μωάμεθ.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε ότι φοβούνται για την ζωή τους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώεδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου