Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Γερμανία: Η Τουρκία ζήτησε τη δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Γερμανία: Η Τουρκία ζήτησε τη δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και της καγκελαρίας για τη στάση που θα τηρήσουν

Σε νέα πρόκληση εναντίον της ελεύθερης έκφρασης, αυτή τη φορά εκτός συνόρων, προέβη η Τουρκία, ζητώντας από τη Γερμανία τη δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο εμφάνιζε να κλωτσά πρόσφυγες και να χαστουκίζει χριστιανούς.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Γερμανός σατιρικός κωμικός, Γιαν Μπόμερμαν, είχε προκαλέσει αναστάτωση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, όταν είχε παρουσιάσει το σατιρικό σκετσάκι του με πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόεδρο. Εν μέσω των συζητήσεων για το προσφυγικό, η Τουρκία είχε αντιδράσει δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία «επιθετική κίνηση».

Το αίτημα δίωξης του Γιαν Μπόμερμαν από την τουρκική πλευρά έχει προκαλέσει «πυρετό» διαβουλεύσεων και συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθήσει η χώρα. Η απόφαση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας, θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, καθώς επιθυμία της καγκελαρίας είναι να «κλείσει» το συντομότερο δυνατό.

http://www.protothema.gr/world/article/569401/germania-i-tourkia-zitise-ti-dioxi-tou-komikou-pou-satirise-ston-erdogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου