Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΥΕΜΕΝΗ: Τζιχαντιστές σταύρωσαν Ινδό καθολικό ιερέα την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες

Σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης ο καθολικός ιερέας π.Θωμάς Uzhunnalil, 56 χρονών, ο οποίος απήχθη από το ISISνωρίτερα αυτό το μήνα, σταυρώθηκε από ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Ο αρχιεπίσκοπος της Βιέννης, Καρδινάλιος Κριστόφ Schönborn, είπε σε μια σύναξη πιστών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στην αυστριακή πρωτεύουσα, ότι ο ιερέας Salesian είχε σταυρωθεί.

Το Christian Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πατέραςUzhunnalil πιστεύεται ότι απήχθη από το ISIS κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε γηροκομείο μίας ιεραποστολής στο Άντεν της Υεμένης, στις 4 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι τζιχαντιστές σκότωσαν 16 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τέσσερις μοναχές. Κανένα ίχνος του Uzhunnalil δεν βρέθηκε μετά την επίθεση, αλλά ένας γείτονας φέρεται να είδε τον ιερέα να συλλαμβάνεται από τους τζιχαντιστές και να οδηγείται μακριά μαζί τους με ένα αυτοκίνητο.

Η πληροφορία του καρδινάλιου Schönborn δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει η Catholic News Agency.

Αναφορές στο facebook λένε, «υπήρξε η πληροφορία ότι ο ιερέας ο οποίος απήχθη από το ISIS στην Υεμένη, βασανίστηκε και πρόκειται να σταυρωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή». «Αυτό απαιτεί τις σοβαρές συντονισμένες προσευχές όλων μας. Να προσευχόμαστε όλοι για την μεταστροφή των ανθρώπων που καταδιώκουν τους χριστιανούς».

Ο πατέρας Uzhunnalil ήταν ένας σαλεσιανός ιερέας από τοBangalore της Ινδίας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία των φτωχών και των μειονεκτούντων γύρω του, σύμφωνα με το Catholic Online.

«Μεγαλώσαμε μαζί. Ελπίζουμε η είδηση να είναι λάθος. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε επειδή πραγματικά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα το τι συμβαίνει», λέει ο πατέρας Pampara.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου