Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Χίος: Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών σε hotspot

Χίος: Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών σε hotspot

Σε ακραίες καταστάσεις φθάνουν πλέον οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών καθώς πλέον βγήκαν και τα μαχαίρια στην Χίο μεταξύ Ιρανών και Αφγανών

Η κατάσταση που επικρατεί στα hot spots ανά την Ελλάδα φαίνεται ότι φθάνει με γοργούς ρυθμούς σε σημείο βρασμού. Το νέο επεισόδιο που προστέθηκε έγινε χθες το βράδυ στην Χίο στο hot spot της ΒΙ. ΑΛ. στο Χαλκειός.

Η αψιμαχίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ ομάδων Ιρανών και Αφγανών, και λίγο μετά τις 9 το βράδυ η ένταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.

Στο συγκεκριμένο Κέντρο Κράτησης βρίσκονται πλέον πάνω από 1.500 μετανάστες και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στις διάφορες εθνικότητες και τους 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και μέλη της Frontex που έχουν την αρμοδιότητα για την βραδινή φύλαξή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λόγω του κλίματος που επικρατεί έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.

Για την παροχή πρώτων βοηθειών έσπευσαν στελέχη της οργάνωσης Waha που εδρεύει μέσα στο Hotspot.

Πηγή: www.politischios.gr

http://www.protothema.gr/greece/article/565788/hios-mahairomata-metaxu-metanaston-se-hotspot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου