Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Εκρήξεις σε αεροδρόμιο και Μετρό, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες!



Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στο αεροδρόμιο - Η έκρηξη έγινε στο check-in της American Airlines - Εκρήξεις και σε σταθμούς του Μετρό

Σοκ και πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Μπάλμπεκ.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 35 τραυματίες. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.



Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο έχει 20 εκατ. επιβάτες το χρόνο, κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες.

Εκρήξεις και σε σταθμούς του Μετρό

Μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο, μια νέα τρομοκρατική επίθεση σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπάλμεκ ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν, ενώ και άλλη έκρηξη έγινε στον σταθμό Σουμάν, ακριβώς δίπλα από την Κομισιόν.



Oι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το σημείο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες. Προς το παρόν έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ έχουν εκκενωθεί και όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου