Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Καλιφόρνια: Η γυναίκα πίσω από το μακελειό είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Καλιφόρνια: Η γυναίκα πίσω από το μακελειό είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τασχφίν Μαλίκ ζούσε στη Σαουδική Αραβία για πολλά χρόνια 

Η Τασχφίν Μαλίκ, η γυναίκα πίσω από το μακελειό στην Καλιφόρνια, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η σύζυγος του 28χρονου δράστη της επίθεσης, Σαιέντ Ριζουάν Φαρούκ, είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Μάλιστα, όπως φέρονται να είπαν τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, η Τασχφίν Μαλίκ είχε δηλώσει την πίστη της στον Αλ-Μπαγκντάντι και μέσα από ανάρτησή που είχε κάνει στο facebook, αλλά στην οποία είχε χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό όνομα.

Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε από την γυναίκα να προχωρήσει στην φονική επίθεση στο κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές δεξιότητες, στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ζούσε στη Σαουδική Αραβία για πολλά χρόνια 

Την ίδια ώρα, δύο αξιωματούχοι του Πακιστάν οι οποίοι μίλησαν την Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters αποκάλυψαν ότι η Τασφίν Μαλίκ μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία από το Πακιστάν πριν από περίπου 25 χρόνια, ωστόσο, επέστρεψε στην πατρίδα της προκειμένου να σπουδάσει φαρμακευτική.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η 27χρονη Μαλίκ καταγόταν από την περιοχή Λάγια στην επαρχία Παντζάμπ στο νότιο τμήμα του Πακιστάν.

Όπως είπαν, η γυναίκα επέστρεψε στο Πακιστάν πριν από πέντε ή έξι χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Bahauddin Zakariya στο Μουλτάν.

http://www.protothema.gr/world/article/533326/kalifornia-i-gunaika-piso-apo-to-makeleio-eihe-orkistei-pisti-sto-islamiko-kratos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου