Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Εβραιοαφρικάνος μήνυσε Μουσείο για «ρατσισμό», επειδή ο πίνακας που δείχνει ξανθό τον μικρό Χριστό του προκάλεσε «ψυχολογικό τραύμα»...

Ένας άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής από το Μανχάταν μήνυσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την πόλη της Νέας Υόρκης, επειδή θεωρεί ότι στο μουσείο εκτίθενται «αντισημιτικάρατσιστικά και προσβλητικά έργα τέχνης».

Ο Justin Renel Joseph, ο οποίος ζει στο Midtown, κατέθεσε την μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στις 30 Νοεμβρίου.

Ισχυρίζεται ότι πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα της «Αγίας Οικογένειας με Αγγέλους» του Sebastiano Ricci είναι ρατσιστικά, επειδή «απεικονίζουν την ιστορική και δημόσια εικόνα ενός Εβραίου, του Ιησού Χριστού, ως ξανθομάλλη με ανοιχτόχρωμο δέρμα, Άριου ενήλικα αρσενικού», παρά το ότι γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή και δεν θα μπορούσε να έχει γενετική προδιάθεση για αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στην μήνυσή του ο Joseph, που περιγράφει τον εαυτό του ως έναν 33χρονο διαφυλετικός άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής, ισχυρίζεται ότι υπέστη συναισθηματική και ψυχολογική βλάβη λόγω της έκθεσης στο έργο τέχνης.

Στην μήνυσή του ζητά ότι τα έργα τέχνης να αφαιρεθούν από το μουσείο.


Πόσο κακός παίζει να είμαι που βάζω αυτή την φωτογραφία; 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου