Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μόσχα: Από έκρηξη βόμβας η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά

Μόσχα: Από έκρηξη βόμβας η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά

Είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 1 κιλό ΤΝΤ που πυροδοτήθηκε στον αέρα - Εντολή στις ειδικές ρωσικές υπηρεσίες να αναζητήσουν τους υπεύθυνους έδωσε ο Πούτιν 

Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο μιλάει ανοιχτά για τρομοκρατική ενέργεια αφού οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών (FSB) ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Ο Alexander Bortnikov, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρίνισε πως οι ερευνητές που μελέτησαν αναλυτικά, προσωπικά αντικείμενα, αποσκευές και συντρίμμια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο μοιραίο αεροσκάφος είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 1 κιλό ΤΝΤ που πυροδοτήθηκε στον αέρα.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας να αναζητήσουν τους υπεύθυνους και δίνει 33 εκατομμύρια βρετανικές λίρες ως ανταμοιβή σε όσους δώσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να έχει μπει βόμβα στο αεροσκάφος από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

«Το Ισλαμικό Κράτος-Σινά ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, το έκανε αμέσως μετά τη συντριβή. Εξετάσαμε το σύνολο των πληροφοριών, περιλαμβανομένης αυτής της ανάληψης ευθύνης, αλλά φυσικά μαζί με πλήθος άλλων πληροφοριών, και οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό αποτελεί σημαντική πιθανότητα», είχε πει ο Philip Hammond στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

http://www.protothema.gr/world/article/527922/tromokratiki-energeia-i-sudrivi-tou-rosikou-aeroskafous-sto-sina-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου