Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο ως όγδοο δράστη της αιματοχυσίας

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο ως όγδοο δράστη της αιματοχυσίας

Βέλγος εισαγγελέας ανακοίνωσε την εθνικότητα δύο εκ των δραστών - Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτο άνδρα, ο οποίος δεν βρίσκεται μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά ούτε και μεταξύ των συλληφθέντων στο Βέλγιο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας -και όχι μόνο- για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών που έφεραν εις πέρας το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου αιματοχυσία.

Περί τις 16:30 (ώρα Ελλάδος), Βέλγος εισαγγελέας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι δύο από τους δράστες των επιθέσεων ήταν Γάλλοι, που ζούσαν στις Βρυξέλλες -κατά πληροφορίες, προέρχονταν από τη συνοικία Μολενμπέκ.

Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι ένας ακόμα εκ των δραστών ήταν Γάλλος και αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με το Associated Press, από δείγμα του δέρματός του. Ο άντρας ζούσε σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι, εκτός των επτά δραστών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, υπάρχει και άλλος ένας, γαλλικής εθνικότητας, ο οποίος νοίκιασε ένα αυτοκίνητο Polo, μάρκας Volkswagen, το οποίο εθεάθη έξω από το συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου 89 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Ο άνδρας αυτός, μάλιστα, που παραμένει ασύλληπτος, είναι, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, αδερφός ενός εκ των επτά συλληφθέντων στο Βέλγιο.

Πράγματι, το απόγευμα της Κυριακής η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης.



Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με το κανάλι BFM TV, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, «δεν βρισκόταν μεταξύ των επτά νεκρών δραστών ή των ανδρών που, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο» ως ύποπτοι για διασύνδεση με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε, το βράδυ του Σαββάτου, τρεις άνδρες στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, αλλά, από τη στιγμή που τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν σε καμία λίστα καταζητουμένων, τους επιτράπηκε να συνεχίσουν -πιθανότατα κατευθύνονταν στη βελγική συνοικία Μολενμπέκ, όπου από το Σάββατο έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, όλες για σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Μολενμπέκ είναι μια λαϊκή συνοικία, όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από το δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τον Μάιο του 2014.

Αυτό που δεν γνωρίζει η αστυνομία, είναι αν ο ύποπτος που διαφεύγει πήρε μέρος στις επιθέσεις ή ήταν συνεργός των επτά δραστών, που έπεσαν νεκροί.

Παράλληλα, Γάλλοι και Βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν πως ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στο Παρίσι, κοντά στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, όπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις, είχε μισθωθεί στο Βέλγιο.

http://www.protothema.gr/world/article/527413/galloi-pou-zousan-stis-vruxelles-duo-ek-ton-tromokraton-tou-parisiou-uparhei-asulliptos-upoptos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου