Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συρία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα

Συρία: Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκα

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλήρως την επαρχία Ράκα, η επώνυμη έδρα της οποίας θεωρείται ως «πρωτεύουσα» της ισλαμιστικής οργάνωσης - Η Ράκα είναι το κυριότερο προπύργιό της από το 2013

Εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές η Συρία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοντά στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

«Πολλά ρωσικά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Ράκα και οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλήρως την επαρχία Ράκα, η επώνυμη έδρα της οποίας θεωρείται ως «πρωτεύουσα» της ισλαμιστικής οργάνωσης. Η Ράκα είναι το κυριότερο προπύργιό της από το 2013.

Την περασμένη Πέμπτη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο τη Ράκα για πρώτη φορά αφότου άρχισε να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία μία ημέρα νωρίτερα.

http://www.protothema.gr/world/article/514716/suria-rosikes-aeroporikes-epidromes-sto-propurgio-ton-tzihadiston-sti-raka/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου