Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ: Τέσσερα μωρά και έντεκα παιδιά στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

(φωτό αρχείου)

Ανατριχιαστικές εικόνες στη Λέρο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες - Μάνα έχασε και τα δύο της παιδιά!

Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντεκα μικρά παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια), περιλαμβάνονται μεταξύ των 34 νεκρών μιας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ώρα με την ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται σε μια ανείπωτη τραγωδία που μετατρέπει το Φαρμακονήσι σε Λαμπεντούζα του Αιγαίου...

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Οι εικόνες στη Λέρο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες είναι ανατριχιαστικές: Σε τραγική κατάσταση κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί... Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.

Το protothema.gr επικοινώνησε και με το λιμεναρχείο Λέρου και σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί: «Φοβόμαστε ότι η λίστα δυστυχώς θα μεγαλώσει μεταξύ αυτών είναι και μικρά παιδιά». Οι συνθήκες προσέγγισης των σωστικών συνεργείων είναι πολύ δύσκολες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (επικρατούν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ).

Το ναύαγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 68 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου. Δυστυχώς, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να υπερβεί τους 40...

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής αφού ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσι.

http://www.protothema.gr/greece/article/508539/farmakonisi-treis-nekroi-apo-anatropi-lemvou-pou-metefere-toulahiston-100-metanastes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου