Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΑΝΙΑ: 15χρονη, που είχε σχέση με 29χρονο Μουσουλμάνο, έσφαξε την μάνα της, αφού προσηλυτίστηκε στον τζιχαντισμό!

Είχε συνεργό τον 29χρονο τζιχαντιστή φίλο της - Πριν το στυγερό έγκλημα η νεαρή κοπέλα παρακολουθούσε επί ώρες τα βίντεο εκτέλεσης του Ισλαμικού Κράτους

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση της 15χρονης, Λίσα Μπόρκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της με είκοσι μαχαιριές, αφού, προηγουμένως, είχε παρακολουθήσει στο διαδίκτυο αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές. Η Μπορκ καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια φυλάκισης, ενώ τον πρώτο χρόνο θα τον εκτίσει σε αναμορφωτήριο.

Η 15χρονη φαίνεται πως αρκετό καιρό, πριν τη δολοφονία, διατηρούσε ερωτικό δεσμό με έναν Μουσουλμάνο, ο οποίος την μύησε στον τζιχαντισμό. Μετά τον χωρισμό τους, η Μπορκ έκανε σχέση με τον 29χρονο Μπαχτιάρ Μοχάμεντ Αμπντούλα, με τον οποίο φαίνεται πως σχεδίασε τη δολοφονία της μητέρας της.

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα του ζευγαριού, η έφηβη κάλεσε την αστυνομία, ισχυριζόμενη πως: «Άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και είδα από το παράθυρο έναν λευκό άντρα να τρέχει. Σας παρακαλώ, ελάτε, υπάρχει αίμα παντού». Όταν η αστυνομία κατέφθασε, η 15χρονη δεν σηκώθηκε καν από τον καναπέ, όπου έπαιζε με το κινητό και τον υπολογιστή της, ενώ έδειξε απλά το δωμάτιο, όπου κειτόταν η μητέρα της.

Η αντίδραση αυτή σε συνδυασμό με το ιστορικό των βίντεο με αποκεφαλισμούς ανθρώπων από τζιχαντιστές, τα οποία είχε παρακολουθήσει στον υπολογιστή, βοήθησαν την αστυνομία να ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο.

Όσον αφορά τον μουσουλμάνο σύντροφο της 15χρονης, το ζευγάρι φαίνεται πως σχεδίαζε να κλεφτεί και να πάνε στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών. Η άτυχη μητέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, πίεζε την κόρη της να διακόψει τον δεσμό με τον 29χρονο. Μάλιστα, η δίδυμη αδερφή της 15χρονης είχε μετακομίσει πρόσφατα από το σπίτι γιατί δεν άντεχε άλλο τους τσακωμούς της αδερφής της με την μητέρα τους.

Κατά τη δίκη του ζευγαριού φαίνεται πως η 15χρονη κατηγόρησε τον Αμπντούλα για τη δολοφονία, ενώ εκείνος υποστήριξε πως έφτασε στο σπίτι της κοπέλας, αφότου εκείνη είχε δολοφονήσει τη μητέρα της.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως και οι δυο είναι ένοχοι για τη δολοφονία και τους καταδίκασε σε φυλάκιση. Η Μπορκ θα εκτίσει ποινή εννέα χρόνων και ο Αμπντούλα έντεκα χρόνων, ενώ θα εκδιωχθεί από τη Δανία, μετά την απελευθέρωσή του.

http://www.protothema.gr/world/article/509231/skotose-tin-mana-tis-me-mahairi-afou-pire-mathimata-apo-ta-video-ton-tzihadiston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου