Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Εσθονοί χορευτές παραδοσιακών χορών δέχτηκαν επίθεση από όχλο μεταναστών

Χορευτές παραδοσιακών χορών της Εσθονίας, οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσκεψη στη Σουηδία για να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Helsingborg, για άγνωστο λόγο, έγιναν στόχος επίθεσης από μετανάστες.

Η είδηση ​​της επίθεσης κατά των Εσθονών χορευτών αναφέρθηκε ευρέως στα εσθονικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, το φεστιβάλ ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς, καλό φαγητό και ωραία διαμονή, αλλά κατέληξε με τους Εσθονούς να αναγκάζονται να φύγουν άρον - άρον από το σχολείο που διέμεναν, εξαιτίας των μεταναστών οι οποίοι έσπασαν τα παράθυρα και προσπάθησαν να κάψουν το σχολείο.

Η αστυνομία στο Skåne επιβεβαίωσε ότι το σχολείο βρέθηκε να έχει υποστεί βανδαλισμούς την Τετάρτη το βράδυ.

Είχαν καταστραφεί οι υαλοπίνακες των εισόδων του σχολείου.

Όταν οι φρουροί ασφαλείας προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή, σύμφωνα με εσθονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι μετανάστες άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Από τις πέτρες υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.

Η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το πόσα άτομα συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των χορευτών και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το κίνητρο για την προσπάθεια εμπρησμού του σχολείου.

Μετά την επίθεση οι Εσθονοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αμέσως τη Σουηδία, μάζεψαν τα πράγματά τους σε μια ώρα και έφυγαν με την πρώτη πτήση πίσω στην Εσθονία, γράφει η εσθονική Õhtulent.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου