Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μπαγκλαντές: Πεθερός έδωσε στην νύφη του να πιει καυστικό οξύ επειδή... ήταν λίγη η προίκα!

Μπαγκλαντές: Πεθερός έδωσε στην νύφη του να πιει καυστικό οξύ επειδή... ήταν λίγη η προίκα!

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στους δρόμους της Ντάκα - Η 23χρονη κοπέλα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα

Η τιμωρία με καυστικό οξύ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε χώρες της Ασίας, αλλά η ιστορία της 23χρονης Ripa Rani Pandit, από το Μπαγκλαντές, ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία. Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της Ratan και μετακόμισε στο σπίτι του, όπου το ζευγάρι έμενε μαζί με τους γονείς του γαμπρού, στην πόλη Kishoreganj.

Η κοπέλα δεχόταν καθημερινές επιθέσεις από τα πεθερικά της, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο αδελφός της στον βρετανικό Τύπο, επειδή οι γονείς της δεν κατόρθωσαν να  δώσουν στην οικογένεια του γαμπρού το συνολικό ποσόν της προίκας που του είχαν υποσχεθεί. Η κοπέλα εξαιτίας της συμπεριφοράς των πεθερικών της επέστρεψε για λίγο στο σπίτι των γονιών της, αλλά τον περασμένο μήνα πήγε πάλι στο πατρικό του συζύγου της.

Τότε, ο πεθερός της την τράβηξε με το ζόρι σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και, ενώ η πεθερά της κρατούσε ανοιχτό το στόμα της άτυχης κοπέλας, εκείνος την «πότισε» με καυστικό οξύ και την ανάγκασε να το καταπιεί δια της βίας. Η κοπέλα παρέμεινε για δύο ημέρες κλεισμένη μέσα στο δωμάτιο προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η 23χρονη φέρει βαριά εγκαύματα και μόνιμες ουλές στο πρόσωπό της, αλλά και σοβαρά εσωτερικά τραύματα, για τα οποία οι γιατροί ανησυχούν και έχουν  εκφράσει φόβους για το αν η κοπέλα καταφέρει να επιζήσει. H Ripa, προς το παρόν, δεν μπορεί να φάει, ούτε να πιει και τρέφεται μέσω ορού, κάτι που θα συνεχιστεί για ακόμα δύο εβδομάδες.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πεθερό της κοπέλας με την κατηγορία της επίθεσης, ενώ ακτιβιστές από την οργάνωση Acid Survivors Foundation διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της Ντάκα, ζητώντας δικαιοσύνη για την νεαρή κοπέλα και απαιτώντας να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μόνο τον περασμένο μήνα, έγιναν στο Μπαγκλαντές εννέα επιθέσεις με καυστικό οξύ. Τα θύματα είναι συνήθως γυναίκες και νεαρά κορίτσια και οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις απάνθρωπες επιθέσεις είναι η ερωτική αντιζηλία, η προίκα και οι κτηματικές διαφορές.

http://www.protothema.gr/world/article/500180/baglades-petheros-edose-stin-nufi-tou-na-piei-kaustiko-oxu-epeidi-itan-ligi-i-proika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου