Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Σύμη “ασφυκτιά” από λαθρομετανάστες


Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με τις συνεχείς αποβιβάσεις λαθρομεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Συρία με συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί ασφυκτικές καταστάσεις στην Σύμη.
Στην Σύμη, κάτοικοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί παρακολουθούν τρομοκρατημένοι τις εξελίξεις, ενώ οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα που συνεχώς αυξάνεται.
Στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, ‘στοιβάζονται’ κυριολεκτικά πάνω από 150 άτομα, λαθρομετανάστες –άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη- σε εξαθλιωμένη κατάσταση. Η δυσωδία είναι αφόρητη. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί ούτε για ένα λεπτό. Πλένονται στον ίδιο χώρο ενώ σήμερα είχαν πλύνει και τα ρούχα τους τα οποία κρέμασαν εκεί (ακριβώς μπροστά από την πύλη εισόδου του λιμανιού όπου δένουν τα πλοία).
Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Μέρα μεσημέρι στην περιοχή ‘Άγιος Αιμιλιανός’ αποβιβάστηκαν κι άλλοι παράνομοι μετανάστες αφού οι δουλέμποροι συνεχίζουν ανενόχλητοι την δουλειά τους. Οι αστυνομικοί είναι απογοητευμένοι αφού δεν μπορούν να χειριστούν την κατάσταση.
Άπαντες στη Σύμη είναι αγανακτισμένοι και παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, αφού διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα ότι βρίσκονται μπροστά σε μια ‘ωρολογιακή’ βόμβα που λέγεται μετάδοση μολυσματικών ασθενειών όπως ηπατίτιδα, φυματίωση και χολέρα που μεταφέρουν οι λαθρομετανάστες.
Ο δήμαρχος κ. Παπακαλοδούκας είναι έτοιμος να παραδώσει τα…. κλειδιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς κανένας δεν ευαισθητοποιείται με την κατάσταση αυτή που έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Οι τουρίστες έρχονται καθημερινά στη Σύμη κι εμείς προσπαθούμε να μην μάθουν τι συμβαίνει. Οι κάτοικοι φοβούνται για ασθένειες και οι κυβερνώντες με τους αντιπολιτευόμενους απλά περιορίζονται σε δηλώσεις και αντιπαραθέσεις. Επιτέλους, ας βρεθεί μια λύση…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου